Keksiukai
Jie man kažkiek primena amerikietiškus pyragaičius, tačiau galiu užtikrinti, kad ilgai neužsistovės ant stalo.
Gaminimui rekia turėti kokių nors nedidelių formelių ar specialių keksiukams, į kurias įsideda sijonelis ir pilasi tešla.
Proporcijos apytikslės, todėl galite derinti pagal savo skonį.
Reikės:
- 150g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 80g cukraus
- 200g miltų
- 1 arb.š. kepimo miltelių
- plytelė ar daugiau juodo šokolado
- pabarstukų
- apelsino žievelės
- citrsinos sulčių
- šlakelis pieno
- Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
- Mikseriu išsukti minkštą sviestą su cukrumi.
- Sudėti kiaušinių trynius, įpilti porą šaukštų pieno,vėl plakti.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į paruoštą masę.
- Kiaušinių baltymus išplakti iki labai standžių putų ir atsargiai įmaišyti.
- Mažais gabalėliais supjaustyti pusę šokolado plytelės ir sudėti į tešlą.
- Kepti apie 20 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.
- Į puodą įpilti šiek tiek pieno, sudėti likusį šokoladą ir kaitinti kol sutirštės.
- Išjungti ugnį, įtarkuoti apelsino žievelių, įspausti šiek tiek citrinos sulčių, nuo jų keksiukai tampa šiek tiek lengvesni, gaivesni ir įdomesni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą